La Colla Castellera Minyons de Terrassa obre la convocatòria per a la nova adjudicació del servei de begudes i menjars del local social.
BASES
1ª.- OBJECTE
És objecte del contracte la gestió i explotació del servei de begudes i menjars del local de la Colla Castellera Minyons de Terrassa, d’ara endavant l’adjudicador, destinat a activitats socioculturals per als membres de l’entitat i oberta a la ciutat.
El local dels Minyons de Terrassa està situat al carrer Teatre, números 4-6, de Terrassa.
2ª.- SISTEMA DE SELECCIÓ DEL CONTRACTISTA
L’adjudicació es farà a través de sistema de concurs.
3ª.- DURADA DEL CONTRACTE
La durada de l’adjudicació s’estableix per UN (1) any a comptar a partir de la data de l a vigència d’aquest, és a dir 7 de març del 2022.
Tan bon punt arribi la data de venciment es prorrogarà automàticament en períodes anuals fins a un màxim de SET (7) anys, si no hi ha renúncia expressa per part de cap de les dues parts presents al contracte, amb un mínim de TRENTA (30) dies d’antelació de la data de finalització del contracte o de qualsevol de les seves pròrrogues anuals.
De forma excepcional, el present contracte quedarà expressament finalitzat si existís un canvi de local social durant la
vigència estipulada en el present contracte.
4ª.- PERÍODE DE PROVA
S’estableix un període de prova de 30 dies des de l’inici de la concessió durant el qual l’adjudicador pot revocar unilateralment la concessió.
5ª.- GARANTIES I ASSEGURANCES
L’adjudicatari haurà de constituir una fiança de 1.500€ en concepte de dipòsit per garantir el bon fi de la cessió de les instal·lacions. A la finalització del contracte d’adjudicació es retornarà dita fiança a l’adjudicatari prèvia comprovació del compliment de les clàusules del contracte i que totes les instal·lacions, maquinàries i béns entregats estiguin en perfecte estat de conservació.
De la mateixa manera, es pactarà en el contracte un sistema de provisió de fons que cobreixi, en finalitzar l’adjudicació, els compromisos laborals exigibles que durant la mateixa s’haguessin generat.
L’adjudicatari del bar haurà de disposar d’una assegurança pròpia, que cobreixi els seus productes i que inclogui el control i eliminació de plagues. Haurà de presentar còpia de l’assegurança a la junta.
Els adjudicataris del bar hauran de posseir un contracte per al tractament d’olis i filtres de la campana extractora. Hauran de presentar còpia del contracte a la junta.
6ª.- CARACTERÍSTIQUES DEL SERVEI
Es configura com a servei complementari de l’equipament que ha d’orientar la seva activitat vers les finalitats següents:
● Presentar-se com a marc idoni per potenciar el concepte d’espai de relació i trobada del públic usuari, oferint un ambient acollidor, tranquil i estèticament cuidat.
● Projectar el servei per a actes socials en el marc de les activitats de restauració pròpies de l’establiment, d’acord amb la Junta de la Colla, en el seu cas.
● Garantir un servei d’hostaleria de QUALITAT en tots els àmbits del servei ( tracte al client, qualitat del producte, tracte dels aliments, higiene, etc.)
● L’adjudicatari podrà dispensar en servei de barra i de taula begudes, “tapes”, entrepans freds i calents, pastes i pastissos, productes envasats i menjars ràpids, així com cuina de mercat i menú de temporada.
7ª.- INSTAL·LACIONS I BÉNS A DISPOSICIÓ DEL CONTRACTISTA
Per al desplegament de l’activitat l’adjudicador posa a disposició del contractista els espais de l’edifici destinats a zona de bar i restaurant, cuina, terrassa exterior descoberta i magatzem en els termes i condicions tècniques i arquitectòniques descrites al plànol identificatiu dels esmentats espais, disponible a la secretaria de la colla.
Tanmateix, la Colla cedeix al contractista l’ús del mobiliari del bar i l’ús de l’equipament d’hostaleria amb què compta els espais descrits, segons relació a l’inventari.
L’adjudicatari està obligat a mantenir en bon estat els béns i les instal·lacions afectes a la prestació del servei, reparar -los a càrrec seu i retornar-los en extingir-se el contracte en estat que permeti l’ús adequat.
8ª.- INICI DE L’ACTIVITAT
El bar haurà d’entrar en funcionament abans del dia 7 de març del 2022.
9ª.- HORARI DE L’ACTIVITAT
L’horari s’ajustarà al funcionament de la Colla, tot respectant l’horari d’aplicació a les activitats de restauració. L’horari d’obertura del servei serà, orientativament, de 18h a 24h, amb la possibilitat d’un dia de descans setmanal que no podrà ser ni en cap de setmana ni en dia d’assaig.
Els dies d’assaig, el bar haurà d’estar obert com a mínim, una hora abans de l’assaig i fins dues hores després d’aquest. Les ofertes que es presentin hauran de proposar els seus horaris respectant aquests mínims, així com una proposta de calendari de vacances de Nadal, Setmana Santa i Estiu.
Tots aquests horaris i qualsevol canvi s’hauran de pactar prèviament amb l’adjudicador.
10ª.- RETOLACIÓ I DECORACIÓ
L’adjudicatari haurà d’adaptar la seva decoració a la imatge corporativa de la colla, preservant sempre la imatge de colla castellera i de Minyons de Terrassa.
En la retolació interna i externa haurà de combinar-se la pròpia de l’adjudicatari amb la de Minyons de Terrassa, com a mínim en el 50%
11ª.- CONDICIONS ECONÒMIQUES
Cànon
L’adjudicatari abonarà a l’adjudicador un cànon de 400 €/mes (impostos inclosos), quantitat que podrà ser millorada pels licitadors a les seves ofertes. El cànon s’abonarà dins els primers 5 dies de cada mes per domiciliació bancària.
*Degut a la situació actual, s’estableix un període de carència d’aquest canon durant el primer any del contracte,
revisable a la renovació del mateix.
Consums
L’adjudicatari ha de cobrir les despeses de funcionament de l’espai del local on s’ubica (llum, aigua i gas), El càlcul d’aquest cost es revisarà anualment aplicant la següent fórmula:
Despesa de gas: 100% a càrrec de l’adjudicatari
Despesa d’aigua: 25% a càrrec de l’adjudicatari
Despesa d’elèctrica: 50% a càrrec de l’adjudicatari
12ª.- SERVEI DE NETEJA
La neteja i manteniment dels espais on es presti de forma fixa o eventual el servei de menjar i beguda és responsabilitat exclusiva de l’adjudicatari, inclosos els banys corresponents a les plantes usades.
Els adjudicataris, segons acord, es faran càrrec de la neteja del replà de l’entrada (inclosa la vorera enfront de la porta del local), de l’escala fins al primer pis, i del replà i els lavabos del primer pis.
La junta de Minyons es guarda el dret a contractar un servei de neteja extraordinari, en cas de neteja insuficient, i repercutir-ho als adjudicataris del bar.
13ª.- SERVEI EN ALTRES ESPAIS
En dates especials l’adjudicador, previ acord amb l’adjudicatari, podrà demanar fer ús del pati o d’altres espais del local. En aquests casos, la neteja d’aquests espais serà a càrrec de l’adjudicatari.
14ª.- USOS ESPECIALS
En cas que membres de la colla o algun col·lectiu ciutadà vulgui fer ús privat del servei de menjar i beguda o del seu espai físic, sempre caldrà el permís de l’adjudicador.
15ª.- ACTES DE LA COLLA
En cas que l’adjudicador necessiti l’espai del servei de menjar i beguda per a alguna activitat organitzada des de la Junta Directiva o la Junta Tècnica, la colla tindrà preferència pel seu ús, i si fos imprescindible suspendre temporalment el servei, s’avisarà l’adjudicatari amb temps suficient.
L’adjudicatari haurà de prestar el servei en els actes que organitzi la Colla en el local. La prestació serà remunerada d’acord amb pactes previs. Aquests actes poden ser, a tall d’exemple, els assajos setmanals, les conferències i rodes de premsa, celebracions, concerts …
L’adjudicatari haurà de realitzar les funcions inherents a la Seu Social de l’entitat. Serà la porta d’accés a la Colla i com a tal haurà de mantenir en tot moment la màxima implicació en l’esdevenir social.
Tanmateix, qualsevol acord haurà de ser fruit de la bona fe, la bona entesa i el no perjudici mutu, que han de conduir al desenvolupament d’ambdues activitats (Bar-Restaurant i Activitat Social i Castellera) en un clima de col·laboració i concòrdia.
La Colla oferirà a l’adjudicatari, en primer lloc i amb preferència, la realització d’altres actes que es realitzin fora del local.
16ª.- PREUS
L’adjudicatari haurà de presentar una proposta de preus per als membres actius de la colla. Aquesta proposta ha d’incloure begudes, entrepans, plats combinats i tapes. La junta de Minyons haurà d’aprovar la llista de preus i qualsevol pujada que es pretengui aplicar en els serveis de menjar i beguda.
L’adjudicatari oferirà un descompte d’entre el 5% i el 10%, en el servei de menjars, als membres de la colla que siguin “Socis Protectors”.
L’adjudicatari oferirà un menú equilibrat per a la canalla a preus especials.
La resta de preus, menús o cartes, seran lliures. Tanmateix es valorarà que els preus siguin ajustats.
La junta de Minyons proposarà la gestió de les barres, en les festes organitzades en el local, a l’adjudicatari.
Es valorarà, si és necessari, la gestió conjunta de les barres, així com les possibles aportacions del bar en les activitats programades per a colla.
La junta de Minyons sol·licitarà pressupost de pica-piques pels assajos de gamma extra i pícnics per a algunes actuacions als adjudicataris del bar i per a tota la temporada.
Les consumicions a preus especials s’entenen amb els mateixos estàndards de qualitat, quantitat i execució que els dels productes oferts a la tarifa normal. La llista de preus visada per l’adjudicador ha d’estar en un lloc visible i a l’abast de qualsevol client de l’establiment.
17ª.- INVENTARI
En el moment de la firma es farà l’inventari conjuntament amb l’adjudicatari d’efectes propietat de la colla dels quals podrà fer ús mentre mantingui l’adjudicació. En finalitzar l’adjudicació, l’adjudicatari s’obliga a deixar en poder de l’adjudicador els mateixos efectes, o equivalents, que li van ser lliurats en dipòsit, i en plenes condicions d’ús i conservació. Tots els efectes que la persona adjudicatària aporti al servei (maquinària, coberts, etc.) restaran de la seva propietat, excloent aquells que adquireixi per reposició del material lliurat en dipòsit.
En finalitzar el període d’adjudicació, prèvia valoració econòmica considerant l’antiguitat i les òptimes condicions d’ús, l’adjudicador podrà adquirir aquells efectes de l’adjudicatari que consideri adients.
18ª.- OBERTURA I TANCAMENT
L’adjudicatari serà el responsable de l’obertura i tancament dels espais d’accés al bar, així com de vetllar per la seguretat dels espais de tot el local social de l’adjudicador dins dels horaris d’obertura i tancament del Bar.
19ª.- ADEQUACIÓ DELS ESPAIS
Els adjudicataris del bar hauran de mantenir net i endreçat el replà del primer pis de la sortida d’emergència, així com la sortida d’emergència de la sala de socis.
20ª.- EXPOSICIÓ DEL PLEC I PRESENTACIÓ D’OFERTES.
Els interessats han de presentar les seves ofertes a través de correu electrònic a la direcció minyons@minyons.cat fins el dia 25 de febrer del 2022.
Podran presentar ofertes totes les persones majors de 18 anys que ho desitgin. El guanyador d’aquest concurs se sotmetrà a la normativa legal d’aplicació pel que fa a la documentació i requisits fiscals i tributaris exigibles.
DOCUMENTACIÓ A APORTAR AL SOBRE
Portarà la menció “Documentació administrativa del concurs per a l’adjudicació del contracte de gestió i explotació del servei de begudes i menjars del local dels Minyons de Terrassa” i haurà de contenir la següent documentació:
1) Aquella que acrediti la personalitat de l’empresari, entitat o persona jurídica, mitjançant DNI o document que el substitueixi. Quan el licitador no actua en nom propi o es tracti de societat o persona jurídica, poder notarial per representar a la persona o entitat, i l’escriptura de constitució de la societat i en el seu cas le s seves modificacions o adaptacions. El poder haurà d’estar inscrit al Registre Mercantil.
2) Acreditació de la solvència econòmica i financera del licitador mitjançant Certificat d’estar al corrent de pagament amb la Seguretat Social i la Hisenda Pública. Si per raons justificades una empresa no pot facilitar les anteriors referències, podrà acreditar la solvència econòmica i financera amb qualsevol altra documentació considerada suficient per l’adjudicador.
3) La justificació de la solvència tècnica o professional s’acreditarà mitjançant curriculum vitae de tots els recursos humans que aporti.
4) Projecte de gestió i funcionament del bar on s’inclourà l’equip de treball que s’hi adscriu, propostes de dinamització i
de col·laboració en les activitats del Local, etc.
5) Projecte d’adequació dels espais, amb estimació del cost, la participació de l’adjudicatari en el cost i els terminis d’amortització pels que les obres passaran a ser propietat de la colla.
6) Carta de productes i proposta de preus de consum
21ª.- MESA DE CONTRACTACIÓ
1. La Mesa de contractació serà presidida pel president de la Colla Castellera Minyons de Terrassa i estarà formada per la resta de la Junta Directiva.
2. La Mesa qualificarà prèviament la documentació administrativa. Si observés defectes o omissions esmenables, ho comunicarà als interessats concedint un termini no superior a 3 dies hàbils per a l’esmena per part del licitador.
22ª.- CRITERIS D’ADJUDICACIÓ
L’adjudicació es discernirà a favor de la proposició qu e resulti més avantatjosa per a l’interès de l’adjudicador, prenent-se en consideració els següents criteris, sense que l’ordre signifiqui prelació d’uns sobre els altres:
1. Experiència professional.
2. Projecte de gestió i funcionament.
3. Varietat, especialitat, qualitat de la carta de productes.
4. Millors preus de consumicions.
5. Implicació amb la Colla i amb el teixit associatiu de Terrassa .Coneixement de l’entitat, la cultura i llengua catalana i el fet casteller.
6. Proposta de millora del cànon o altres aspectes econòmics
7. Proposta d’ampliació dels serveis oferts i/o millora dels horaris d’obertura
8. Proposta de millora dels espais, el finançament i l’amortització de les obres
23ª.- ADJUDICACIÓ DEL CONTRACTE
La Junta Directiva tindrà alternativament la facultat d’adjudicar el contracte a la proposició més avantatjosa, mitjançant l’aplicació dels criteris establerts a la clàusula 22ª, sense atendre necessàriament al valor econòmic, o declarar desert el concurs, motivant en tot cas la resolució amb referència als criteris d’adjudicació que figuren en aquest Plec.
La decisió es farà pública, com a màxim, el dia 4 de març del 2022.
24ª.- FORMALITZACIÓ DEL CONTRACTE
El contracte es formalitzarà dins del termini de 15 dies a comptar de l’endemà de la notificació de l’acord a l’adjudicatari. Quedarà incorporada en el contracte l’oferta de l’adjudicatari que juntament amb el present Plec constitueixin els documents definidors dels drets i obligacions de les parts.
25ª.- OBLIGACIONS DEL CONTRACTISTA
1.- Sense perjudici de les obligacions legals i de les restants establertes en aquest Plec l’adjudicatari està obligat a:
a) No cedir, sotsarrendar o traspassar el servei de begudes i menjars de l’entitat.
b) Assegurar en tot moment l’adequat funcionament de l’activitat del servei de begudes i menjars als usuaris, i per tant la seva continuïtat, regularitat i nivells de qualitat i suficiència, la qual cosa comporta, entre altres extrems, conservar permanentment en bon estat de funcionament tot el material i les instal·lacions afectes al servei.
c) Prestar el servei de la manera estipulada o disposada posteriorment per la Junta Directiva, fins i tot en el supòsit de que circumstàncies sobrevingudes i imprevisibles ocasionessin una subversió en l’economia de l’explotació i sense més interrupcions que les que normalment s’haguessin produït en el supòsit de gestió directa.
d) Admetre el servei a tota persona que compleixi els requisits que estableixen les disposicions vigents.
e) Complir l’horari del servei.
f) Indemnitzar a l’adjudicador, als usuaris o a terceres persones pels danys personals, materials i perjudicis consecutius que ocasioni el funcionament de l’activitat, excepte en el cas d’haver-se produït per actes realitzats en compliment d’una clàusula imposada per l’adjudicador amb caràcter ineludible. L’adjudicatari ha de presentar abans de la formalització del contracte, pòlissa d’assegurança que cobreixi la responsabilitat civil de l’activitat i la del personal al seu servei per una suma assegurada mínima de 300.000 € per sinistre i 150.000 € per víctima. L’assegurança s’ha de mantenir durant tot el temps de vigència del contracte.
g) A pagar les despeses de conservació i manteniment del servei de begudes i menjars de la Colla. Seran a càrrec seu les despeses ocasionades pel mal ús, omissió i/o negligència.
h) Mantenir el local, mobiliari i estris en condicions de perfecta neteja i complir est rictament la normativa higiènicasanitària. Procedir diàriament a la neteja de les dependències del bar – restaurant, i també l’accés i tram de vorera, i mantenir-los nets. Els productes i estris necessaris per a la neteja i els higiènics dels lavabos són per compte i càrrec exclusiu del concessionari.
i) Fer-se càrrec del manteniment, reparació i reposició del mobiliari i estris necessaris per al funcionament del bar.
j) Mantenir les condicions laborals del personal del servei consignades en l’oferta. En cas de baixa, malaltia o absència ha de garantir a través del personal substitut la continuïtat en la prestació del servei.
k) Complir les obligacions laborals, socials i de seguretat social disposades per les disposicions legals i presentar anualment -i sempre que sigui requerit – a la Junta Directiva la documentació acreditativa d’haver ingressat les cotitzacions a la Seguretat Social del personal que contracti.
l) Aplicar la normativa sobre establiments de restauració amb obligació de disposar de fulls de reclamació a disposició dels clients, en els termes dels Decrets 171/1991, de 16 de juliol i 317/1994,de 4 de novembre, pel qual s’estableixen normes sobre l’ordenació i classificació dels establiments de restauració.
m) Complir la Llei 20/1985, de 25 de juliol, de prevenció i assistència en matèria de substàncies que poden generar dependència, pel que fa a la venda de begudes alcohòliques.
n) Col·locar en lloc visible de l’establiment un cartell informatiu de la prohibició de venda i consum de begudes alcohòliques a menors de 18 anys
o) Respectar la prohibició de venda, publicitat i consum dels productes del tabac segons la Llei 28/2005, de 26 de desembre, de mesures sanitàries enfront del tabaquisme i fer-la complir
p) No instal·lar màquines escurabutxaques.
q) Complir les normatives sanitàries vigents.
r) Portar un diari de vendes i compres, i lliurar aquesta informació a la Junta quan sigui requerida
s) Complir la normativa en matèria de reciclatge i residus urbans.
2.- L’adjudicatari i els seus empleats han de presentar una imatge adequada i dispensar un tracte correcte i educat servicial als usuaris. Aquest punt serà d’especial seguiment, atès que és d’especial importància per assegurar un efecte dinamitzador i fidelitzador dels membres (i no membres) de la colla, envers les activitats principals que són els castells. La Colla tindrà dret a refusar el personal o comportaments de l’adjudicatari que consideri contraris o contraproduents per a l’activitat de la Colla.
3.- L’adjudicatari no podrà executar cap obra nova ni de reforma o modificació dels espais que té en ús, ni instal·lar senyalització ni cap mena de publicitat sense el permís de l’adjudicador.
26ª.- DRETS DE L’ADJUDICATARI
L’adjudicatari té dret a:
1) Percebre dels usuaris la retribució econòmica corresponent derivada del rendiment o producte de les tarifes aplicables.
2) Instar revisió tarifària en els casos justificats amb subjecció al procediment determinat en aquest plec.
3) Obtenir de la Junta Directiva els auxilis necessaris en ordre al funcionament del servei.
27ª.- POTESTATS DE L’ADJUDICADOR
L’adjudicador té les potestats següents:
a) Ordenar discrecionalment les modificacions que l’interès de la Colla exigeix.
b) Imposar a l’adjudicatari les sancions pertinents per raó de les infraccions que hi hagi comes en la prestació del servei.
c) Assumir temporalment la gestió directa del servei en els casos en què no el presti o no el pugui prestar el contractista
per circumstàncies que li siguin o no imputables.
d) Rescatar el servei
e) Suprimir el servei
f) Extingir el contracte per qualsevol de les causes previstes a l’ordenament jurídic
23ª.- RÈGIM D’INFRACCIONS I SANCIONS
L’incompliment de qualsevol de les clàusules d’aquestes bases podrà comportar la rescissió automàtica del contracte
d’adjudicació.
Ambdues parts es sotmeten a la jurisdicció dels jutjats de Terrassa.
24ª.- ACCEPTACIÓ
La participació en aquesta convocatòria implica l’acceptació d’aquestes bases. L’adjudicació definitiva estarà sotmesa a
la signatura d’un contracte que en regularà tots els aspectes formals.
Les bases que regeixen aquesta convocatòria també es poden descarregar en aquest document.